Tuesday, February 21, 2012

Primul proiect e gata! Puteti merge sa va luati pantofi romanesti de la Class Shoes!


Despre magazinul de la Cismigiu (bulevardul Regina Elisabeta nr 29-31) am aflat de indata ce am lansat conceptul "Pantofi Romanesti". Deodata si din senin, lansasem de o singura zi blogul cand am inceput sa primesc mesaje de la 2 cliente fidele ale magazinului, recomandandu-mi sa-i fac o vizita. Mesajele lor entuziasmate si convingatoare m-au pus pe drumuri chiar de a doua zi. Eduard Abanozian m-a intampinat cu foarte mult respect, curiozitate si caldura si asta fara sa stie ca vin din partea unui site care l-ar putea promova, dovada faptului ca se poarta foarte frumos cu oricine ii calca pragul, fara sa aiba acea ospitalitate care obliga la ceva, la a cumpara de pilda. Nu, este in natura lui sa fie serviabil si sociabil. In scurt timp a urmat o sedinta foto cu cateva din incaltarile pe care le are in magazin si impreuna cu Pas Boutique. Spun doar cateva pentru ca timpul a fost mult prea scurt pentru a poza tot ce ne-a placut, adica aproximativ 12 perechi de incaltari. Fotograful nostru a fost Ciprian Andrei, de la www.fotocip.ro, make-up-ul a fost realizat de Gabriela Badescu iar hair-styling-ul l de Adam Noaf. Prezentam mai jos cateva imagini si un interviu cu Edi.

Pantofi Romanesti: Care este istoria magazinului Class Shoes?
Edi: Am deschis magazinul in martie 1999, acum 13 ani, impreuna cu un partener care imi este si prieten de peste 20 de ani. Am avut si continuam sa avem vara magazine si la mare (Neptun si Jupiter) iar de anul acesta vom fi prezenti permanent pe litoral, la Mangalia. In Bucuresti am fost intai pe Calea Victoriei si de peste 10 ani suntem vis-a-vis de Cismigiu, langa Primaria Capitalei. Sunt pasionat de moda si mai ales de incaltaminte de cand ma stiu si cred ca, armean fiind la origine, adica avand o inclinatie nativa catre comert, am gasit ca deschiderea unor magazine de incaltaminte imbina perfect ceea ce imi place cu ceea ce stiu sa fac.
Pantofi Romanesti: Cum v-a mers in ultimii 2-3 ani, de cand cu asa-zisa criza?
Edi: Categoric ne-a influentat ceea ce s-a intamplat in plan economic in ultimii ani. Vanzarile au scazut insa am fost fortati sa ne flexibilizam si noi politica, renuntand la anumite brand-uri mai scumpe si tinand mai mult cont de raportul calitate-pret, planuind diferite strategii de promotii si reduceri. In acelasi timp si furnizorii nostrii s-au flexibilizat devenind mai intelegatori si mai deschisi la negocierile preturilor de vanzare.
Pantofi Romanesti: Ce apreciaza cel mai mult clientii dvs la produsele din magazin?
Edi: Unul din factorii de succes ai magazinelor noastre este diversitatea – practic oricine intra in magazin, fie ca e barbat, femeie, tanar sau batran, isi poate gasi ceva pe gustul lui. Am mers mereu pe variatie, nu ne-am nisat doar pe un anumit tip de incaltaminte. Ceea ce a contat mereu a fost ca totul sa fie 100% din piele si executia buna. Ceea ce ii mai atrage pe clientii nostri este faptul ca stim sa vindem, sa fim ofertanti si sa stabilim relatii cu ei, de lunga durata. Avem foarte multi clienti fideli care cumpara numai de la noi de ani de zile.
Pantofi Romanesti: Ce marci vindeti si care sunt cele mai apreciate marci romanesti in magazinul dvs?
Edi: Ne plac incaltarile Laura, Caspian, Prego Shoes, Guban, Alpina Reghin, Otter si Carmens. 
Pantofi Romanesti: Care este in prezent situatia producatorilor/fabricantilor romani de incaltaminte? 
Edi: Nu e cea mai roz perioada pentru ei. Concurenta chinezeasca e una serioasa si e destul de greu sa intri in competitie cu preturile produselor made in China. Materialele naturale (pielea, cauciucul) sunt din ce in ce mai scumpe, drept urmare si productia devine mai costisitoare. Insa cu totii isi doresc sa vanda mai mult aici, in Romania, decat sa exporte, desi in strainatate produsele romanesti sunt foarte apreciate.
Pantofi Romanesti: Cum va selectati marfa pe care o aduceti in magazinul propriu? 
Edi: Alegem in functie de tendinte, bineinteles, si de vanzari. Dupa 13 ani de vandut incaltaminte, ne este destul de usor sa ne dam seama ce anume functioneaza si ce nu. Tinem o evidenta statistica si suntem atenti la ce se intampla pe marile podiumuri de moda.

Pantofi Romanesti: Ni s-a spus ca aveti clienti fideli de ani de zile si care cumpara in exclusivitate de la dvs. Care e profilul acestor clienti?
Edi: Nu exista un profil anume, nu ne dorim sa fim nisati pe un anumit segment de clientela, tocmai de aceea in Class Shoes veti gasi modele foarte variate. In orice caz, clientii nostri sunt atat tineri cat si batrani, de ambele sexe si de obicei din clasa de mijloc. Avem clienti care cum spuneam, cumpara numai de la noi si foarte multi, cand vin, cumpara macar cate doua perechi. Clienta care a batut recordurile este o doamna care a cumparat 23 de perechi intr-o singura vizita. Cele mai scumpe incaltari din magazin costa in jur de 300 ron iar majoritatea se incadreaza in intervalul 150 – 250 ron perechea. Un pret foarte rezonabil, credem noi, pentru produse 100% din piele naturala.
Pantofi Romanesti: Ce parere aveti despre incaltamintea produsa de marile firme high-street (Zara, Mango, HM etc)?
Edi: Nu ne raportam la aceste branduri, sincer nici nu stiu ce incaltaminte se vinde in aceste magazine. Suntem atenti la tedinte, la calitate si la ce are cautare in piata cel mai mult.
Pantofi Romanesti: In curand veti lansa o colectie proprie de incaltaminte. Cat de complicat e sa fabrici o pereche de incaltaminte si cat dureaza? Cand va aparea aceasta colectie in magazinul Class Shoes?
Edi: Procesul de fabricatie este manual in cadrul acestei colectii, ceea ce inseamna ca este mai complex si mai de durata. Totul incepe cu realizarea tiparelor, dupa care se taie bucatile de piele ce alcatuiesc fata pantofului. Fata oricarui pantof este constituita din mai multe bucati, care se cos impreuna. Dupa ce s-a cusut fata, aceasta se bate in cuie pe calapod unde sta cateva ore. Pe urma se lipesc partile componente ale talpii, care e constituita din 3 straturi diferite. La final se trateaza chimic, ca un finisaj. In ceea ce priveste colectia proprie, va fi una foarte pe gustul tinerelor, cu multe platforme, tocuri inalte, o colectie pentru fashionistele mereu conectate la ceea ce se intampla in colectiile de moda.
Pantofi Romanesti: V-ati distrat la sedinta foto "Pantofi Romanesti"? :)  
Edi: Am jucat mai mult sah decat in ultimii 5 ani pana a fost gata make-up-ul si hair-stylingul. Dupa aceea totul a fost ok.









Monday, February 13, 2012

Pantofi Romanesti cauta voluntari!



De ce am lansat proiectul Pantofi Romanesti? Am putea spune mai degraba campanie decat proiect, pentru ca se vrea a aduce la cunostina publicului existenta unor produse romanesti de top, despre care multi dintre noi nu stim. Ne dorim sa privim modelul norvegian (norvegienii nu cumpara aproape niciun produs strain si acesta este un factor in plus care duce la crearea celui mai inalt nivel de trai din lume) in care consumatorii pun pe primul loc produsele locale, rezultate din efortul conationalilor, si pe locul doi produse fabricate in alte tari. Facand astfel de alegeri, toate partile implicate ies castigate: noi, pentru ca vom da bani mai putini pe produse mult mai bune, producatorii pentru ca isi vor putea continua activitatea si vor putea investi mai mult in calitate si piata muncii, pentru ca cei din fabrici isi vor putea continua munca sau mai mult, si alte persoane isi pot gasi de lucru in acele domenii de productie romaneasca.


Asadar, va cerem sprijinul in promovarea acestei campanii, lansand un program de voluntariat pentru oricine are timp, pasiune pentru incaltaminte si moda, vrea sa castige experienta si sa contribuie totodata la dezvoltarea anumitor sectoare din economia locala.

In ce va consta contributia ta? Iti vei alege o fabrica de incaltari romaneasca din Bucuresti sau din provincie, daca esti din provincie (si slava domnului, exista oferta in toata tara) si vei face o minicampanie de promovare pentru aceasta (in ce modalitati vom stabili impreuna). Vei avea suportul nostru si proiectul tau va aparea pe site. Ulterior, daca ai fost o persoana implicata si responsabila, vei putea deveni colaborator permanent remunerat. Pentru detalii, va asteptam sa ne scrieti la pantofiromanesti@gmail.com.

Wednesday, February 8, 2012

Cei mai frumosi pantofi barbatesti, marca Flaros


Nu vrem sa se inteleaga ca numai femeile pot gasi incaltari din piele la nivel calitativ si preturi extraordinare. Ne vom ocupa bineinteles si de barbati. Le vom vinde si lor ponturi legate de micile comori ale fabricilor romanesti. Spre exemplificare,  fabrica Flaros a fost producator pt marci de renume precum Clarks, Next si Markx&Spencer. Acest lucru ne face sa ne gandim ca strainii apreciaza mult mai bine decat noi marfa romaneasca.



Tuesday, February 7, 2012

Proiect nr.1: Magazinul Class Shoes

Weekendul care tocmai a trecut am demarat primul proiect Pantofi Romanesti. Am inceput cu magazinul Class Shoes, de pe bulevardul Regina Elisabeta nr 29-31, unde puteti gasi oricand, de luni pana luni, zeci de modele de incaltari fabricate de producatori romani. De la modele sport/funk pana la modele elegante, cu tocuri mai groase sau mai subtiri, cu sau fara blanita, cu tine rock sau curele creative.

Pana vom avea toata galeria foto pregatita de catre fotograful Ciprian Andrei (www.fotocip.ro), strecuram alaturi un mic "making of" de la sesiunea foto.



In curand veti vedea toate pozele si un interviu cu proprietarul magazinului.

Monday, February 6, 2012

Ghete rock Mopiel

Ghete cu "tinte" rock care dau un aspect trash/punk. In combinatie cu leggings negri taiati, maieuri mulate sau tricouri cu print-uri exagerate, aspectul tau va fi cu siguranta cool, lejer si specific.
Ah, sa nu uitam, ghetele sunt fabricate la Ramnicu Sarat de Mopiel, 100% piele in interior si exterior si costa numai 190 RON. Fantastic, nu? Este un pret cu care nici macar niste papuci de poliuretan nu-ti poti cumpara de la brandurile high-street.